Газов инжекцион с OBD II модул - плюсовете!

Посещения: 4387

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

На днешно време техниката се развива главоломно. Системите за алтернативни горива не правят изключение. С всяка изминала година стават все по-умни, все по-сигурни и не на последно място – все по-изгодни. Газовите инжекциони, оборудвани със система за директна комуникация OBD II, са последният писък на модата.

Модулът позволява на газовия компютър да осъществи директна комуникация с бензиновия компютър.

Чрез нея вижда важни параметри, необходими за правилната настройка на гориво-въздушната смес. Съвременните двигатели се управляват от сложна електроника, която може да променя режимите на работа на двигателя в зависимост от натоварване, качество на горивото, външни фактори като влажност на въздуха, температура и други. Благодарение на OBD II модула и на всички тези данни газовият компютър се адаптира в реално време към промените.

Пример: В зависимост от оборотите и натоварването на двигателя съотношението на бензина към въздуха трябва да бъде 1:13,3:14,2 . Това съотношение се контролира както от дебитомера (или при някои автомобили МАР сензора), така и от първата ламбда сонда (позната още като кислородния датчик), която отчита останалия кислород СЛЕД горивния процес. Благодарение на тези данни бензиновият компютър изчислява дали на следващия инжекторен цикъл сместа да бъде по-бедна или по-богата. Този параметър е известен като КРАТЪК ТРИМ (short term fuel trim).

Тъй като пропан-бутанът има сходни, но не и съвсем същите, качества като бензина, то правилната гориво-въздушна смес на газ е от съществено значение за правилното функциониране на двигателя, неговия разход и дълъг живот. Втечненият нефтен газ гори по-бавно, затова пълното му изгаряне е задължително. В противен случай пламък преминава през изпускателните клапани и ги прогаря сравнително бързо. Това неминуемо води до основен ремонт на двигателя. Най-често това се случва на автомобили с конвенционални газови уредби и инжекциони, работещи със статични горивни карти. Такива газови инжекциони са тези БЕЗ модул за комуникация по OBD II.

Макар и не всички автомобили да работят с интерактивни горивни карти, то модулът OBD II в никакъв случай не е излишен. И все пак, за да сте сигурни дали автомобилът ви се нуждае от такава система, свържете се с нас!

Затова, уважаеми клиенти, при избора на газов инжекцион имайте предвид следното – ще предпочете да закупите ЕВТИНА СИСТЕМА СЕГА и после да дадете още толкова за основен ремонт или да инвестирате в СЪВРЕМЕННА ТЕХНИКА, която не само ще възвърне инвестицията си многократно, а ще ви закара безпроблемно там, закъдето СТЕ ТРЪГНАЛИ. Изборът е изцяло Ваш!