бул. „Кукленско шосе“, 4002

Пон – Пет 9:00 – 18:00 Събота 10:00 – 14:00

Защо трябва да дозареждаме автоклиматика всяка година?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Зареждане на автоклиматици и необходимостта от него. Трябва ли настина климатикът на колата ни да бъде зареждан всяка година и защо е необходимо това? Както всяка система на автомобила така и климатичната му такава се нуждае от редовна поддръжка. Редовното обслужване ще гарантира добрата функционалност и правилната и ефективна работа на системата. Повечето хора пропускат този факт и правят проверка на системите на автомобила си само …

 … при възникването на дефект и неизправност при работата им.

Това е твърде грешна и порочна практика. За да работи добре, която и да било система на колата ви, включително и климатичната тя трябва да бъде обслужвана ежегодно. Поне веднъж годишно, проверката и отстраняването на повредите, ако има такива на автоклиматичната система, е силно препоръчително. Така нередностите ще бъдат открити и диагностицирани навреме преди да се превърнат в сериозни, скъпоструващи проблеми.

Преди проверката е препоръчително филтърът на купето да бъде сменен – Автобот ЕООД предлага на своите клиенти продажба и смяна на поленови филтри / филтри купе, налични постоянно на склад.

Климатичната система на автомобила трябва да се зарежда всяка година, защото:

  • при работа фреонът в автоклиматика ви намалява обема си, ако има изпускане отнякъде.
  • от друга страна климатичната система на колата ви абсорбира влага. Абсорбирането с влага възпрепятства добрата работа на автоклиматика и възможността за правилното определяне на количеството фреон в автоклиматичната система е нарушено. Поради тези причини ежегодното изтегляне на фреона от авто климатика, отделянето на влагата, остатъчните газове и масло от фреона, претеглянето му и връщането му обратно, като рециклиран продукт в херметически затворената система на климатика е наложително.
  • чрез изтеглянето на фреона се определя количеството на реалния останал парников газ в климатичната ви система и се допълва ако има нужда, за да се достигне нивото, препоръчано от завода производител на автомобила.

 

Обикновено при липса на фреон в климатика означава, че има теч в системата. За да се определи от къде идва течът и да се поправи се поставя оцветител в климатичната Ви система. Той ще покаже къде е теча след около седмица работа на климатика. Отстраняването на теча ще възстанови работата на автоклиматика Ви и няма да има нужда от допълване следващата година, когато проверите отново количеството останал фреон в автоклиматичната си система.

Също така трябва да се има предвид, че фреоните са много-компонентни! Това означава, че за да работят както трябва всички компоненти трябва да са в правилните пропорции. При пропуск в автоклиматичната система най-летливият от тях изчезва първи и това нарушава хладилните свойства на фреона!

⚠️ Редовното сервизно обслужване на автоклиматика е препоръчително всяка година – най-малкото, защото може да Ви спести много и скъпоструващи главоболия!

За Контакти

Използвайте най-удобния за Вас начин да се свържете с нас!

Още от Същата Категория

5те заблуди за АвтоКлиматиците

Автомобилната климатична система, както и много други в автомобила, често е в устата на хората. Но дали това, което сте чували от

Avtobot.BG - Миризма от Климатика

Миризма от Климатика

Неприятната миризма в купето при пускането на климатика е едно от нещата, които могат гарантирано да убият всяко преживяване, което включва първо шофиране

Уважаеми клиенти,

Автоботите излизаме в летен отпуск от 24ти до 30ти Юли 2023 г. включително! Първият ни работен ден след почивката ще бъде 31ви Юли 2023 г.

Може да се обаждате и да запазвате часове през това време!