бул. „Кукленско шосе“, 4002

Пон – Пет 9:00 – 18:00 Събота 10:00 – 14:00

Защо пожълтяват поликарбонатните фарове след време?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Възможно ли е полиране на фаровете и защо се прави? За познавачите на коли, поликарбонатните фарове са известни, но нека разясним за всички какво представляват те и защо пожълтяват с времето. Фаровете на съвременните коли са направени от поликарбонат. Поликарбонатът е вид устойчива пластмаса.

Неговата устойчивост и издръжливост при удар или при среща с малки камъчета по пътя го правят удачен за направата на основните фарове. Стоповете могат да бъдат направени от акрил, който е по-чуплив, но няма свойството да пожълтява.

Положителните страни на поликарбонатните фарове са, че са по-евтини за изработка и подмяна, могат да се изработят в разнообразни форми, по-добре фокусират светлината на лупите при осветяване и са по-безопасни при инциденти, защото не отделят остри частици като стъклените фарове.

Отрицателно качество на поликарбонатните фарове е податливостта им на оксидация и пожълтяване, когато са изложени на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Те се замъгляват, пожълтяват и видимостта им е нарушена. Този недостатък значително скъсява трайността им в сравнение със стъклените фарове.

Производителите на поликарбонатни фарове използват тънък слой твърд лак, за да ги предпазят от пожълтяването и матирането. Въпреки това, покритието се разрушава след няколко години и фаровете пожълтяват, матират и губят видимостта си. Полиране на фаровете и рециклирането им е решение на проблема с пожълтяването и матирането. Ако обърнете навреме внимание на пожълтяването, то полирането ще ви е от полза и светлините ви ще са в добро състояние отново. Резултатът от полирането е възстановена прозрачност с дълготраен ефект.

Полирането на фаровете се извършва с полиращи пасти след шлайфане на изгорялата повърхност, а след това се и лакират. Но ако прекалено късно забележите пожълтяването и амортизацията на поликарбонатните фарове, ще ви се наложи смяна на фаровете и рециклиране на старите фарове. При силно матиране и пожълтяване в голяма степен, след полирането се препоръчва и лакиране на фаровете.

Поддръжката на фаровете ви в добро състояние е задължителна за добрата ви видимост на пътя. А безопасното шофиране изисква добра видимост, за да се предпазите от пътни инциденти.

Автобот ЕООД дава на своите клиенти до 2 г. писмена гаранция за качество след полиране и лакиране на фарове!

Очакваме Ви!

За Контакти

Използвайте най-удобния за Вас начин да се свържете с нас!

Още от Същата Категория

Уважаеми клиенти,

Автоботите излизаме в летен отпуск от 24ти до 30ти Юли 2023 г. включително! Първият ни работен ден след почивката ще бъде 31ви Юли 2023 г.

Може да се обаждате и да запазвате часове през това време!