бул. „Кукленско шосе“, 4002

Пон – Пет 9:00 – 18:00 Събота 10:00 – 14:00

Какво масло трябва да се зарежда с фреона и защо?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Както повечето от Вас вече са се осведомили, в съвременните автомобили се използва фреон R134a (или познат на повечето хора като „новият фреон“). И тъй като всяка система, която има движещи се части (в конкретния случай това е компресорът) се нуждае и от масло за смазване. ВНИМАНИЕ! Някои автомобили, произведени след 2018 година се зареждат с фреон R1234yf.

R134a (тетра флуоро етанът) се разтваря само в две масла и това са POE и PAG. ПолиОл Естерът е ниско температурно масло, което запазва визкозитета си при ниска температура (фризери, хладилници), където също се използва фреон 134 и маслото влиза в употреба. Другият вид масло, поли алкалин гликолът, е високо температурно масло, което е подходящо за използване в автомобилите, където температурата често надхвърля 100 градуса по целзии в двигателния отсек. 

Тъй като двата вида масла имат конкретни предназначения, то те не могат да бъдат взаимно заменяеми. Разликата в цената им е доста голяма и често някои сервизи си позволяват да слагат в автомобилите само POE масло и то турско, което е изключително некачествено, а наред с това и става на пластелин при високи температури. Това би довело до повреда във Вашия климатик, която може да бъде ремонтирана само с подмяна на частите, което често е свързано с голяма сума пари.

Затова трябва да се информирате подробно какво слагат във Вашия автомобил, когато отидете на сервиз за автоклиматици. И определено обръщайте внимание на цената за зареждане на автоклиматика, защото подозрително ниската такава идва САМО И ЕДИНСТВЕНО за Ваша сметка, което всъщност накрая ще Ви удари дори двойно и тройно по джоба за ремонти при истинските професионалисти.

Ние гарантираме, че вложените от Нас консумативи и материали са от най-високо качество на РЕАЛНА ЦЕНА, затова и даваме писмена гаранция за извършения труд и вложените части.

Очакваме Ви!

За Контакти

Използвайте най-удобния за Вас начин да се свържете с нас!

Още от Същата Категория

5те заблуди за АвтоКлиматиците

Автомобилната климатична система, както и много други в автомобила, често е в устата на хората. Но дали това, което сте чували от

Avtobot.BG - Миризма от Климатика

Миризма от Климатика

Неприятната миризма в купето при пускането на климатика е едно от нещата, които могат гарантирано да убият всяко преживяване, което включва първо шофиране

Уважаеми клиенти,

Автоботите излизаме в летен отпуск от 24ти до 30ти Юли 2023 г. включително! Първият ни работен ден след почивката ще бъде 31ви Юли 2023 г.

Може да се обаждате и да запазвате часове през това време!