Дозареждане на автоклиматици Пловдив

Защо трябва да дозареждаме автоклиматика всяка година?

Посещения: 6320

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Зареждане на автоклиматици и необходимостта от него. Трябва ли настина климатика на колата ни да бъде зареждан всяка година и защо е необходимо това? Както всяка система на автомобила ни, климатичната му система се нуждае от редовна поддръжка. Редовното обслужване ще гарантира добрата функционалност и правилната и ефективна работа на системата.

Повечето хора пропускат този факт и правят проверка на системите на автомобила си само при възникването на дефект и неизправност при работата им. Това е твърде грешна и порочна практика. За да работи добре, която и да било система на колата ви, включително и климатичната тя трябва да бъде обслужвана ежегодно. Поне веднъж годишно, проверката и отстраняването на повредите, ако има такива на автоклиматичната система е задължителна. Така нередностите ще бъдат открити и диагностицирани навреме, преди да се превърнат в сериозни, скъпоструваши проблеми.

Преди проверката е препоръчително филтърът на купето да бъде сменен ("Автобот" ООД предлага на своите клиенти продажба и смяна на поленови филтри / филтри купе). Климатичната система на автомобила трябва да се зарежда всяка година, защото при работа фреонът в климатика ви намалява обема си, ако има изпускане отнякъде. От друга страна климатичната система на колата ви абсорбира влага. Абсорбирането с влага възпрепятства добрата работа на климатика и възможността за правилното определяне на количеството фреон в автоклиматичната система е нарушено. Поради тези причини ежегодното изтегляне на фреона от климатика, отделянето на влагата, остатъчните газове и масло от фреона, претеглянето му и връщането му обратно, като рециклиран продукт в херметически затворената система на климатика е наложително. По този начин се определя количеството на реалния фреон в климатичната ви система и се допълва ако има нужда, за да се достигне нивото на фреон, препоръчано от производителя.

Обикновено при липса на фреон в климатика означава, че има теч в системата. За да се определи, от къде идва течът и да се поправи, се поставя оцветител в климатичната ви система. Той ще покаже, къде е течът след работа на климатика около седмица. Отстраняването на течът ще възстанови работата на климатика ви и няма да има нужда от допълване следващата година, когато проверите отново функциите на автоклиматичната си система.

Също така трябва да се има предвид, че фреоните са много-компонентни! Това означава, че за да работят както трябва, всички компоненти трябва да са в правилните пропорции. При пропуск в автоклиматичната система най-летливият от тях изчезва първи и това нарушава хладилните свойства на фреона!

Запомнете: Редовното сервизно обслужване на автоклиматика Ви е задължително всяка година - най-малко ще Ви спести много и скъпоструващи главоболия!

📅 СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС:

  •  📞  098 888 5658  👉 ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ
  • ℹ️ Оставете Дата и Час празни ако просто искате да изпратите запитване.
    Пон - Пет: 09:00 - 18:00h | Събота: 10:00 - 14:00h
    Използвайте това поле ако желаете да уточните нещо допълнително, което останалите полета не ви позволяват.
  • rapidssl avtobot

СПОДЕЛЕТЕ ЗА НАС: