Как точно евтиното излиза много СКЪПО

Посещения: 1268

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

На пазарът на алтернативни горива съществуват два вида газови уредби – ОРИГИНАЛИТЕ (Lovato, BRC, Landi, Zavoli), собственост на лидерите в бранша – италианците, които инвестират милиони евро в нови разработки и ФАЛШИФИКАТИТЕ (Fobos, Bardolini, Vega, CarGas, BlueTronic и др.) – тези, които копират оригинала, представяйки го за своя собствена разработка.

Предполагам ви е ясно, че сравнението е същото като при оригинален Айфон и китайски такъв? А ето и защо разликата в цената може да достигне дори два пъти, че и отгоре:

  • 1. Използваните материали – суровината за изработката е движещият фактор при ценообразуването на даден продукт. За да постигнат по-ниска цена някои конкуренти използват евтини продукти, но по-този начин съкращават значително живота на механиката, което води до допълнителни разходи при подмяната на повредената част. И тук това не може да мине по гаранция, защото в условията им пише следното – умора на материала. А това знаехте ли го?
    2. Електрониката – нервната система на всяка машина. Евтини кондензатори, релета вместо диоди, тънки писти (по-малко мед в платката – по-ниска цена), малко RAM, слаби процесори – само част от начините да смъкнем цената. Когато си купувате компютър се интересувате от параметрите му, нали, защо и тук да е по-различно?
    3. Софтуерът – в България, за съжаление, битува мнението, че всичко що е СОФТ и не може да се пипне, значи трябва да е безплатно. Грешно – това е интелектуален труд на хора, инвестирали години в своето образование, за да могат някои ден да пишат програми, които да улесняват живота ни. Не ви е приятно да ви подценяват в работата и да намалят заплатата ви само защото някой преценява, че трудът ви не струва, нали? Не правете и вие това, с хората, чиито знания подобряват живота ви всеки ден.
    4. Трудът – запомнете, че монтажът на газов инжекцион не е монтаж на картина, нито е манджа, която сипваш и почваш да ядеш. За поставянето му се изискват определени познания, а за привеждането му в експлоатация - идеално познаване на работата на двигателите и техните възли.
  • В обобщение: Ако все още си мислите, че някой чака да му кажете евала и е така мисли да ви отстъпи едни 300 лв. то ЖЕСТОКО се лъжете. Трудът, който ние механиците инвестираме, е ЕДИН И СЪЩ, независимо дали вие сте си избрали да заплатите 600 или 900 лв. за газова уредба, съответно и печалбата, която търсим да приберем е една и съща. Разликата е, че в единия случай вие си купувате с 300 лв. по-евтин боклук, който, повярвайте ни, ще си бъде само и единствено за ВАША СМЕТКА.

Затова ако някой ви каже, че система от 600 лв. е добра и „върши работа“ му е все тая за вас, защото и в този случай и в случая от 900 лв. печалбата му е една съща! Просто вие ще си тръгнете с „нещо“ на колата ви, което освен опасно за вас и вашето семейство е опасно и за околните. Вие избирате! Ние искаме да знаете само, че ВИНАГИ ИМА НЯКОЙ, КОЙТО ЩЕ ВИ ГО НАПРАВИ ПО-ЕВТИНО: ЕВТИН ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН