Газов инжекцион "течна фаза" в България ?!

Посещения: 23340

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Газов инжекцион течна фаза - какво е това? Какви са неговите предимства пред газовата уредба с изпарена газ? Има ли въобще такива и защо цената му достига 3 пъти над тази на газов инжекцион с изпарена газ? В следващите редове ще обясним подробно разликите между двата вида и какви позитиви и/или негативи могат да ви донесат.

Газовите инжекциони течна фаза се считат за връх в производството и технологията на газовите уредби. За разликата от масовите инжекциони с изпарена газ тук изпарител липсва. За сметка на него, обаче, има допълнителна помпа за високо налягане в бутилката / резервоара. Пропан-бутанът се впръсква във всмукателните колектори под течна фаза като така отнема част от температурата на въздуха и тази в цилиндъра, за да се преобразува в изпарена газ. Предимствата на този вид инжектиране на течно гориво се крият в това, че по този начин гориво-въздушната смес се свива и позволява навлизането в цилиндъра на по-голямо количество от нея, което води до повишена мощност, по-добър контрол на емисиите и охлаждане на цилиндрите. 

До тук всичко звучи прекрасно и невероятно! Но каква е истината в България? Ще започнем от цената - 3450 лв е най-евтиният вариант за 4 цилиндров двигател. И като вземем предвид средната възраст на автомобилите у нас - 10+ години, то тази сума се явява близо половината от масовите автомобили за по 7-8000 лв. Сещате ли се, сега, за българската поговорка "скъп на триците и евтин на брашното"? Да, сметката не се връзва! Но проблемите не спират до тук.

Вторият съществен проблем е качеството на горивата у нас. Не е тайна за никой, че пропан-бутанът в България е с най-лошото си качество от цяла Европа. Нито е филтриран при производството си, нито бензиностанциите почистват резервоарите си както е по регламент по принцип. Това означава следното - първият компонент, който ще даде "фира" е помпата в бутилката, след нея инжекторите. А колко мислите, че струват? Помпата е около 700 лв, а всеки един инжектор по 300 лв. Ще кажете: "Ама тя е в гаранция!". Да, ама за фабрични дефекти! Не за повреди, причинени от неподходящо гориво. За капак може да получите и повреден двигател, защото всичките тези примеси и боклуци остават и полепват по цилиндрите и клапаните на мотора, защото, все пак, газта стига до там течна, заедно с всичко, което носи в себе си!

Само за изминалата година демонтирахме повече от 50+ уредби течна фаза от коли, нов внос у нас! Защото собствениците им винаги казват едно и също нещо: "700 лв. веднъж в годината, някак си се прежалват. Но на всеки 2 месеца? Стига вече!".

На фона на всички негативи на газовите инжекциони течната фаза, то предимствата на уредбите с изпарена газ стават все по-явни. Първото предимство е цената - средно 1300 лв. за висок клас газов инжекцион, например LOVATO или BRC. Вторият плюс - няма помпа в бутилката, която да се повреди! Предимство номер 3 - газта минава през изпарител, където буквално се "дистилира", така както водата при нейното изпарение. В този случай 99% от примесите, които носи със себе си пропан-бутанът, остават във филтъра и по корпуса на изпарителя. Та дори той да се повреди от замърсяване, цената на висок клас италиански такъв е 130-150 лв, а не 700 лв.!!! На последно място, но не и по важност - пропан-бутанът влиза в цилиндрите вече изпарен и пречистен. Това означава по-малко нагари за мотора и по-добро изгаряне на гориво-въздушната смес!

Нашият съвет е - БЪДЕТЕ РЕАЛИСТИ! Четете по-малко форумите и особено постовете на хора с вносни коли течна фаза, защото всички знаем, че ние българите не обичаме да си признаваме, когато сме се преебали! 

А ако се чудите дали ви трябва течна фаза за двигател с директно впръскване, като FSi, TSi, GDi, D4, Sky Active и други, то отговорът е категорично НЕ! Имаме къде къде по-добри предложения на много по-сносна цена!

Ако търсите качествен газов инжекцион, то ние ще ви предложим такъв на много изгодна и реална цена! Просто изпратете запитване чрез формата ни по-долу, която сложихме за ваше улеснение! 

Имайте предвид, също така, че като наши клиенти може да се възползвате от следните предимства - допълнителна ОТСТЪПКА при плащане в брой, промоционални лихвени условия с 0% лихва на изплащане както и 5 години ГАРАНЦИЯ за избрани модели газови инжекциони.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

❓ ПОИСКАЙТЕ ОФЕРТА ТУК:

  •  📞 098 888 5658
  • С какъв бюджет разполагате?
    Р.5 от талона (ако колата ви НЕ е с Директно Впръскване - пропуснете)
    Ако колата ви НЕ е с Директно Впръскване - пропуснете.
    Използвайте това поле ако желаете да уточните нещо допълнително, което останалите полета не ви позволяват.
  • rapidssl avtobot

СПОДЕЛЕТЕ ЗА НАС: