бул. „Кукленско шосе“, 4002

Пон – Пет 9:00 – 18:00 Събота 10:00 – 14:00

Окачване и Спирачки

Окачването на автомобила, за повечето от вас, е нещо маловажно и незабележимо, а всъщност оказва огромно влияние за вашата безопасност.  Ходава част е ВРЪЗКАТА на превозното средство с пътната настилка – тя прави всичко от това да държи колелетата на пътя, да осигурява плавното и безпроблемно спиране на колата, до това да не се разпадне вашето возило на съставните си части по неравен терен. Освен за мекото возене, окачването има ролята да предпазва автомобила от преобръщане като абсорбира центробежните сили при завиване. Окачването има няколко основни компонента – амортисьори и пружини (или ресьори). Останалите ще наричаме връзки и рамена. Типовете окачване са ЗАВИСИМО и НЕЗАВИСИМО.

Бързи Връзки

АМОРТИСЬОРИТЕ и ПРУЖИНИТЕ (наричани заедно макферсон) разделят колелетата от шасито на автомобила. Когато колата срещне неравност амортисьорът поглъща силата от удара и връща колелото обратно на пътя. Също така предотвратява непрестанно свиване и разтягане на пружината, предизвикано от импулса на удара. Най-общо казано амортисьорът представлява цилиндър с 2 камери пълни с масло или въздух и/или и двете като абсорбирането на енергията става чрез преминаването на флуидите от едната камера в другата. 

ЗАВИСИМО е окачването, когато лявото и дясното колело са свързани чрез една обща ОС. Използва се, най-вече, при задното окачване на автомобилите от нисък и среден клас както и при предното окачване на някои камиони. НЕЗАВИСИМО е окачването, когато лявото и дясното колело функционират независимо едно от друго (макферсон). Това е ПО-ДОБРИЯТ тип окачване и се поставя на високия клас автомобили. Независимото окачване бива макферсон, мултилинк, раменно и прочее.

ЦЕНИ РЕМОНТ ОКАЧВАНЕ

  • Преглед 20 лв.

    Включва: преглед на ходовата част, окачването и спирачната система и изготвянето на подробна оферта с части и цени .

  • Труд 30 лв.

    Включва: демонтаж / монтаж на старите с новите части и последваща проверка и диагностика (цената е на час!).

За Контакти

Използвайте най-удобния за Вас начин да се свържете с нас!

Обещаваме, че ще получите най-доброто за вашия автомобил!

Полезни Статии

Уважаеми клиенти,

Автоботите излизаме в летен отпуск от 24ти до 30ти Юли 2023 г. включително! Първият ни работен ден след почивката ще бъде 31ви Юли 2023 г.

Може да се обаждате и да запазвате часове през това време!